Het prachtige huis van Marcella en Marc, waar ze samenwonen met hun katten Ravi, King Aslan en Unathi, diende vroeger als drukkerij, en de sporen van dat verleden zijn nog steeds zichtbaar. De manier waarop Marcella en Marc het pand hebben ingericht, roept direct beelden op van draaiende machines en hardwerkende medewerkers.

“Het gedeelte waar wij wonen was een deel van het pakhuis van de drukkerij. Hier stonden de machines. Waar nu onze tafel staat, kwamen de pakketten papier binnen,” vertelt Marcella. “We wilden de sfeer van het pand graag intact laten. Een aantal bijzondere dingen hebben we zelfs kunnen hergebruiken. De rollerbanen, waar vroeger het papier overheen werd vervoerd, is gebruikt voor de balustrade.”

Gelukkig past die industriële look prima bij de sfeer die Marcella en Marc voor zich zagen. Ze waren er samen snel over uit: donker, staal en hout. “Die uitstraling moest het krijgen.”

Op huizenjacht!

“Ik woonde nog in Nijmegen, Marc in Den Haag. Ieder weekend gingen we op en neer. Na nog een ritje op maandagmorgen om vijf uur besloten we: we gaan op huizenjacht.” Het westen was een logische keuze: Marcella werd geboren in Hellevoetsluis, Marc werkte in Vlaardingen.

“Deze woning was al een keer voorbij gekomen, maar meer in ons achterhoofd. Dit project was zo over the top. Maar liefde op het eerste gezicht was het wel. Daarom bleef het toch in het favorietenlijstje van Funda staan,” vertelt Marcella. “De huizenjacht voelde als een soort wild westen van huizen en locaties. Bezichtigingen vielen tegen, interessante woningen liepen op niets uit. Tot Marc opeens zei: ‘Ik wil dat ene huis in Vlaardingen nog eens zien.’ Toen we over de drempel stapten zei hij: ‘Dit is het!’ Bij andere woningen zei hij niets, dus toen wist ik al hoe laat het was.”

‘Jullie hebben het huis.’ Het avontuur kon beginnen.”

“We hadden het grote voordeel dat het huis al een jaar te koop stond. In 2019 was dat een uitzondering. Het is ook niet echt geschikt voor een grote doelgroep. Enorm onhandig voor kinderen en ook niet praktisch voor ouderen. De categorie mensen die hier op afkwam was heel klein. Tijdens een vakantie kregen we een telefoontje van de makelaar: ‘Jullie hebben het huis.’ Het avontuur kon beginnen.”

 

Precies geworden zoals gedacht

Om het naar hun eigen smaak te maken hoefde er niet veel verbouwd te worden. Bij de vorige eigenaar was het al een woonhuis. Er werden vooral keuzes gemaakt op interieurgebied. “Ik kan gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

Industrieel loft

 

Samen komen wij overal wel uit, gelukkig hebben we dezelfde smaak. Als interieur- en verkoopstylist kan ik gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

In totaal werd er acht maanden aan het huis gewerkt. “Wij sliepen ondertussen op de plek waar nu de tafel staat. Vooral het verven hebben we uitbesteed. De muren zijn hier zo hoog en het is zoveel werk. Op zolder lieten we een bed bouwen. Hoeveel het weegt weet ik niet precies, maar dat bed naar boven krijgen was een flinke klus.”

Achttien dozen met keukenspullen

Tijdens het verbouwen was de keuken de eerste prioriteit. Marcella en Marc zijn beiden fanatieke hobbykoks. “We brachten samen achttien verhuisdozen met keukenspullen mee uit onze vorige huizen. De grote opbergkasten met schuifdeuren ervoor staan daar zeker niet voor niets.”

Minimalistisch chic

Toch is Marcella juist fan van opruimen. Als verkoopstylist helpt ze mensen om hun woning zo te presenteren dat toekomstige kopers zichzelf al op de bank zien zitten.

Minimalistisch chic is dan ook de stijl die het koppel in hun huis heeft doorgevoerd. En ook belangrijk: het moet betaalbaar zijn. “Ik kan iets moois maken met een laag budget. Daar ligt mijn kracht en we hebben ons in dit huis wat betreft helemaal uit kunnen leven”

Groen paradijs, midden in de stad

Met ruim 144m2 dakterras, in verschillende hoogtes, hebben we er ons eigen groene paradijs van weten te maken. “Je hebt hier niet door dat je in een stad zit” zegt Marcella. Een moestuin met meer dan veertig eetbare groenten en kruiden en een oase aan groene planten en kleurrijke bloemen. Met meerdere zitjes en een fraaie buitenkeuken accentueren we het echte buitenleven.

Als het weer ons goedgezind is leven we de hele zomerperiode buiten. We kokkerellen wat, plukken uit eigen tuin en genieten intens met elkaar, familie en vrienden. Meer hebben wij niet nodig samen!

We nemen je vliegensvlug mee in een kleine impressie over ons dakterras: