In mei 2020 raakte ik in contact met Elisa, een Nederlandse dame, gevestigd in Italië. Ik reageerde op haar bericht van handgemaakte vogelnestjes van wol. We hielden contact en vandaag maak ik dit bericht over deze vogelnestjes, die hier voor mij liggen en waar ik net productfoto’s van heb gemaakt. Ik neem je mee in het verhaal;
“Ik ben Elisa, Nederlandse van geboorte maar van binnen Mediterraan. Veertien jaar geleden heb ik (samen met mijn echtgenoot) een vervallen watermolen met waterval en heel veel grond gekocht in de heuvels van De Marken in Italië. Na twee jaar verbouwen was de ruïne omgetoverd tot een comfortabel huis.
Onze buurman begon met een kudde schapen om van de melk, kaas te maken. Ik heb toen het schapenscheren door rondtrekkende Roma’s voor het eerst meegemaakt en op dat moment is mijn liefde en passie voor wol en wolkunst ontstaan. We zijn echte natuurliefhebbers en voelen ons thuis in het stille landleven dat we delen met alle dieren om ons heen. Ik wilde graag het vogelbestand een beetje helpen en zo zijn de Nido’s geboren!
Schapenwol verkregen van de buurman. Kleuring komt van bloemen en planten en een gedeelte met Wilton verf (eetbaar/levensmiddelen). De gele nido is naar idee van de Aborginals, Witte met anker, teken heel toepasselijk voor nieuw leven..Rode met groen een tulp, de bruine nido met een wolpluk kraagje en het lieveheersbeestje.
Wil je meer weten? Je kunt me hier volgen op onze Facebook pagina Mulino Bianco 
Mulino Bianco is een prachtig gerestaureerde watermolen met 2 vakantieappartementen in de heuvels van De Marken, niet ver van de Adriatische Zee. Informatie over de verhuur van de appartementen vind je op de website 
Foto’s en productomschrijving vind je hier; Op de website van M ID Interieur Design

Nido's vogelnestjes van wolvilt handgemaakt in Italie en Elise in haar mooie Italiaanse omgeving