Belangrijke tips voor een snellere verkoop van je woning

Vastgoedstyling is een techniek die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat woning klaar is voor de verkoop, met als doel een snellere verkoop tegen de best mogelijke prijs.

De eerste indrukken zijn blijvend, zelfs meer dan je zou denken!

Daarom is het ontzettend belangrijk om meteen de juiste snaar te raken bij een eerste ontmoeting. 

Bij M ID Interieur Design streven we ernaar om elke woning zo licht, ruim, neutraal en sfeervol mogelijk te stylen. We geven elke ruimte in het huis een duidelijke functie, zodat het een breed publiek aanspreekt.

Natuurlijk wil je zo min mogelijk investeren in het huis dat je wilt verkopen. Toch blijkt uit onderzoek dat een gestylede woning sneller en tegen een hogere prijs verkoopt.

Onze aanpak is “niet schrijven maar schuiven”. Als gecertificeerd stylist van House of KIKI werk ik met de unieke hands-on methode. Je krijgt geen duur adviesrapport waar je zelf mee aan de slag moet. Nee, ik ga meteen aan de slag in je huis: meubels verplaatsen, zichtlijnen creëren, de unieke kenmerken van het huis benadrukken, sfeer en ruimte creëren.

Het loont echt om je huis te stylen!

Binnen één dag is je huis volledig gestyled voor professionele woningfotografie.

  • Ik kom persoonlijk bij je thuis om je tips te geven voor een snellere verkoop.
  • Als je huis al leeg is, bestaat er ook de mogelijkheid om meubels te huren.
  • Je kunt rekenen op deskundig advies, duidelijke afspraken en tarieven.
  • Binnen een dag is je huis klaar voor verkoop/verhuur.

Ben je iemand die graag zelf aan de slag gaat? Dan krijg je van mij 15 waardevolle tips cadeau.

1. Begin met opruimen
Begin eenvoudigweg met het opruimen van het huis. Sorteer alles uit, glazen bij glazen, tijdschriften bij tijdschriften, enzovoort. Gooi oude flessen weg, doe kranten bij het oud papier en berg speelgoed op in dozen of kasten. Op deze manier creëer je overzicht en ruimte.

2. Maak je schuur of garage leeg
Waarschijnlijk merk je dat er een hoop oude ‘rommel’ in de garage of berging ligt. Dingen die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Berg deze tijdelijk ergens anders op (bij een vriend of familielid). Je kunt ze natuurlijk ook meteen helemaal wegdoen. Een huis met een lege berging of

garage geeft potentiële kopers het gevoel dat er ruimte is voor hun eigen spullen.

3. Berg je wasgoed op in een wasmand
Een koper is op zoek naar een eigen plek, een nieuw huis voor zichzelf. Zorg ervoor dat persoonlijke spullen niet afleiden. Met name kleding op de vloer of over stoelen maakt het jouw huis in plaats van het huis van de koper. Zorg voor een gesloten wasmand en berg deze netjes op, ergens waar de kijkers niet zullen komen. Kopers willen ook geen volle wasrekken of waslijnen met wasgoed zien.

4. Haal het speelgoed van de kinderen uit het zicht
Een koper is op zoek naar een eigen plek, een nieuw huis voor zichzelf. Zorg ervoor dat persoonlijke spullen niet afleiden. Met name kleding op de vloer of over stoelen maakt het jouw huis in plaats van het huis van de koper. Zorg voor een gesloten wasmand en berg deze netjes op, ergens waar de kijkers niet zullen komen. Kopers willen ook geen volle wasrekken of waslijnen met wasgoed zien.

5. Maak je huis minder persoonlijk
Potentiële kopers waarderen dit! Je wilt natuurlijk je persoonlijke spullen niet met vreemden delen. Ruim je persoonlijke spullen daarom zoveel mogelijk op, zoals foto’s van dierbaren en je badkamerartikelen.

6. Lap de ramen
Dit is iets wat de meeste mensen niet vaak doen. Ramen worden ongemerkt vies, ook al lijkt het misschien niet zo omdat je er nog goed doorheen kunt kijken. Toch maakt het grondig schoonmaken van de ramen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, een groot verschil in uitstraling en daglicht.

7. Zorg voor een frisse en opgeruimde keuken
Maak de oven en magnetron schoon. Vergeet ook de binnenkant van de oven en/of magnetron niet. Het mooie van het schoonmaken van de oven of magnetron is dat de keuken gelijk lekker ruikt. Het fornuis en de afzuigkap worden vaak vettig, zorg ervoor dat ze vetvrij zijn en glanzen als nieuw. Zorg ervoor dat alle roestvrijstalen onderdelen streeploos zijn gepoetst.

8. Pak je badkamer aan
Controleer de voegen van je badkamertegels. Als er schimmel of viezigheid tussen de voegen zit, maak ze dan schoon of werk ze bij. Een frisse badkamer is wat potentiële kopers willen zien!

9. Denk aan je tuin
Een mooie tuin of een groen balkon is erg aantrekkelijk! Een eigen plek in het groen. Deze droom wordt verstoord als toekomstige kopers dode of verwaarloosde planten zien staan. Vervang ze dus of haal ze helemaal weg. Maak de terrastegels of steigerplanken schoon, evenals de potten zelf.

10. Maai het gras en snoei de heg
Een goed onderhouden gazon maakt een verzorgde indruk op kopers. Heb je een heg? Snoei deze dan bij. Het geeft een nette uitstraling en laat meer licht en zon toe in je tuin en huis. Let wel op privacy. Als een heg het zicht van de buren naar je tuin blokkeert, knip hem dan niet te laag af. Als er een mooie heg, plant of boom een lelijk uitzicht vanuit je tuin blokkeert, koester hem dan.

11. Schilder beschadigde plekken opnieuw en repareer kleine imperfecties
Of het nu gaat om de kozijnen of het plafond van het toilet, wanneer het schilderwerk in slechte staat verkeert, krijgt de koper het gevoel dat het hele huis slecht onderhouden is. Pak echt slechte plekken goed aan. Maak de kozijnen schoon en verwijder spinnenwebben. Loop ook even de plinten na, evenals loszittend behang.

12. Werk snoeren weg
Zwarte snoeren op witte muren vallen op en leiden de potentiële kijker alleen maar af. Controleer meteen de randen en plinten langs de muur en zorg voor zo min mogelijk afleiding op de vloer.

13. Denk aan veiligheid
Spullen op de trap, glijdende vloerkleedjes en laaghangende lampen, kapotte stopcontacten en schakelaars. Ga hiermee aan de slag en zorg ervoor dat je huis zo veilig mogelijk is voor potentiële kopers.

14. Vermijd onaangename geuren
Niet iedereen kan honden- of kattengeuren waarderen. Zorg ervoor dat de mand of het kleed van je huisdier gewassen is. Vergeet ook niet om de kattenbak schoon te maken. Dit geldt ook voor andere huisdieren, zoals konijnenhokken. Zorg ervoor dat er tijdens de bezichtiging geen hond of kat in huis aanwezig is. Is er in huis gerookt? De rookgeur trekt in de muren, gordijnen, meubels en zelfs in boeken en andere papieren. Deze geur krijg je er niet snel en soms zelfs nooit helemaal uit. Rookgeur is voor de meeste mensen de grootste afknapper als het om een huis gaat. Als je toch in huis rookt, is het beter om te veel chemische geur van schoonmaakmiddelen, toiletreinigers en wierookstokjes te hebben dan sigarettengeur.

15. En tot slot! Plan bezichtigingen op rustige tijdstippen.
Woon je naast een school of aan een drukke weg? Plan de bezichtigingen dan, indien mogelijk, op rustige tijdstippen. Rust heeft een positieve invloed op de koopbeslissing. Laat je huis dus zien op het meest gunstige moment. Vergeet niet aan de makelaar te vertellen wanneer de rustigste tijden bij jouw huis zijn. Houd ook rekening met de positie van de zon op het gekozen tijdstip. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je huis verkoopklaar te maken, maar met deze tips kom je al een heel eind!

Ik hoop dat deze tips je helpen om je huis verkoopklaar te maken. Veel succes met de verkoop!